Avveckla ditt aktiebolag 

Att bestämma sig för att avveckla aktiebolaget, sälja eller likvidera det kan kännas stort och krångligt. Men med Nyttbolagnu.se blir det enklare. Vi anpassar våra tjänster efter just dina behov och gör hela processen mindre komplicerad. Med vår hjälp och personliga service kommer nästa steg att gå lätt och smidigt.

Läs mer Kontakta oss

Varför avveckla ditt aktiebolag?

 

Att avveckla ett aktiebolag kan tyckas vara en drastisk åtgärd, men i vissa fall är det det mest rationella beslutet. Ett inaktivt eller vilande bolag innebär inte bara onödiga kostnader för exempelvis årsredovisning och andra avgifter, utan det medför också en administrativ börda som kan vara tidskrävande och en energitjuv. Genom att avveckla ditt bolag kan du frigöra tid och resurser för nya äventyr eller investeringar.

 

 

 

Likvidera eller sälj - Så kan du avsluta aktiebolaget

 

När ett aktiebolag inte längre tjänar sitt syfte, eller när du som ägare önskar gå vidare, finns det flera vägar att välja mellan: att avveckla, sälja, eller likvidera bolaget. Varje alternativ har sina egna processer, tidsramar och ekonomiska överväganden. Att avveckla ett bolag innebär att du formellt avslutar dess existens, medan att sälja ditt bolag genom oss kan ge möjlighet till en ny början under en ny ägare. Likvidation är processen att omvandla bolagets tillgångar till kontanter för att betala av skulder, med eventuellt överskott som returneras till ägarna.

 

 

 

Fördelar att gå via oss när du avvecklar bolaget

 

  • Spara tid: Med Nyttbolagnu.se går det snabbare att sälja ditt företag. Vi har gjort processen effektiv så du får mer tid över till annat.
  • Mindre pappersarbete: Oroa dig inte för allt det administrativa. Vi sköter dokumenten och kontakterna med köparen så du slipper.
  • Personlig hjälp: Varje företag är speciellt i sitt slag. Vi finns här för att ge dig det stöd och den hjälp du behöver hela vägen.

Låt oss jämföra de olika sätten att avveckla aktiebolaget

 

Därför är försäljning via oss att rekommendera

Likvidera ett aktiebolag kan ta tid och pengar

När ett företag inte går så bra och aktiekapitalet har minskat till mindre än hälften av vad det var från början, kan det bli aktuellt med en traditionell likvidation. Det här innebär att företaget väljer en speciell person, en så kallad auktoriserad likvidator, som tar hand om allt som behövs för att avsluta företagets verksamhet på rätt sätt.

 

Men det finns en nackdel med att likvidera aktiebolag med den traditionella metoden. Det tar ganska lång tid, ungefär 7 till 8 månader hos oss, innan allt är klart och du kan få ut det som är kvar av företagets pengar efter att alla kostnader är betalda.

Försäljning av bolaget är den enklaste vägen

Att sälja ditt bolag eller ditt vilande bolag genom Nyttbolagnu.se är ett smart drag för dig som vill undvika den kostsamma och tidskrävande processen som en likvidation innebär. Istället för att spendera stora summor på att avveckla ditt bolag, kan Nyttbolagnu.se hjälpa dig att hitta en passande köpare. Det bästa av allt? Om ditt bolag är skuldfritt och har ett intakt aktiekapital, kan du helt undvika extra kostnader. Vi ser till att eventuella kostnader istället blir köparens ansvar, vilket frigör dig från ekonomiska och administrativa bördor. Det innebär att du kan räkna med att få tillbaka ditt fullständiga aktiekapital, utan att förlora något på vägen.

Nyttbolagnu.se förenklar processen när du överlåter bolaget

  • Vi ger dig expertkunskap. Vi vet mycket om marknaden och reglerna som gäller och vi kan se till att din försäljning går rätt till och blir klar snabbt.
  • Hittar köparen åt dig. Vi har kontakt med många som vill köpa företag och kan hitta den som passar ditt företag bäst. 
  • Låter köparen betala för kostnaderna. Om du vill sälja ditt företag så tas kostnaderna helt hand över av köparen. 
  • Sköta administrationen. Du behöver inte oroa dig för allt det tråkiga med papper och regler. 

Sälja eller likvidera?

Coins Icon

Överlåta/Sälja bolaget

Istället för likvidering för dyra pengar så kan vi ta fram en köpare istället.

Här kan du helt undvika kostnader om bolaget är skuldfritt och har ett intakt aktiekapital. Istället för att likvidera bolaget för dyra pengar, så kan vi erbjuda dig att vi tar fram en köpare på bolaget. Våra kostnader förs då över på köparen och du slipper alla problem.

Fördel: Du får tillbaka hela ditt aktiekapital utan några kostnader alls.

Club icon

Likvidera bolaget

Att likvidera ditt bolag kan ske i två varianter. Traditionell likvidering eller snabblikvidering.

Traditionell likvidering används när aktiekapitalet har sjunkit till under hälften. Det väljs in en auktoriserad likvidator i bolaget som kommer att sköta all hantering med likvidationen. Nackdel: Det tar ca 7-8 månader innan du får ut ditt resterande aktiekapital efter att våra kostnader är betalda.

Snabblikvidation används när bolagets aktiekapital är intakt. tar då över bolaget från dig och sen likviderar vi bolaget. Fördel: Du får ut ditt aktiekapital som återstår direkt efter att våra kostnader är betalda.

 

Detta behöver vi från dig

 

För att kunna sälja/överlåta, likvidera eller snabblikvidera ditt bolag så behöver vi ha in en dagsaktuell balans- och resultaträkning av dig. Maila oss organisationsnummer så tar vi kontakt med dig och berättar mer!

Maila oss
Hur går det till att avveckla aktiebolag?
Icon nummer ett

Steg 1

Vi övertar aktiebolaget av dig eller din kund.

Icon nummer två

Steg 2

Du får betalt inom ett par dagar.

Icon nummer tre

Steg 3

Vi sätter aktiebolaget i frivillig likvidation.

Icon nummer fyra

Steg 4

Vi sköter allt såsom deklarationer och årsredovisning för det gamla bolaget.

Det innebär att du slipper vänta 7-12 månader för att få ut ditt aktiekapital!

Vad kostar det?

Kostnaden för dig är baserat på hur mycket bolagets kapital är. För ett bolag med eget kapital på upp till 100 000 kr så ligger kostnaden på ca 10 000 kr exkl. moms och Bolagsverkets avgifter. Utöver det så lämnar vi pris enligt offert.

Vad behöver vi veta?

Vi behöver din eller din kunds aktuella resultat- och balansräkning. Bolaget bör vara vilande och balansrapporten ska bara innehålla kassa och eventuella skulder eller skattefordringar.

Ja tack, hjälp mig snabbavsluta mitt aktiebolag

Kontakta oss och beställ

Vanliga frågor och svar