Sälja företag

Går du i tankarna att sälja eller överlåta ditt aktiebolag?

Vi hjälper dig med att sälja företag

Läs mer Sälj ditt vilande bolag

Sälj ditt företag hos Nytt Bolag Nu

 

Det finns många skäl till varför man väljer att sälja sitt företag. Det kan bero på en förändring i livssituationen, dags att gå i pension eller så kanske man vill prova något nytt. När du vill sälja företaget kan du vända dig till oss på Nytt Bolag Nu. Vi tar över säljprocessen när ditt företag är till salu, och hittar en köpare åt dig.

Jag vill sälja mitt företag

 

Företag till salu - Olika sätt att sälja företag på

 

 

Att sälja eller avveckla ett företag kan ske på olika sätt. Låt oss förklara hur det kan se ut beroende hur det ser ut i just ditt företag innan du bestämmer dig för att sälja.

 

1. Likvidera bolaget - du står för kostnaderna

 

Likvidering kan ske när aktiekapitalet i ett företag inte är förbrukat till mer än hälften. En likvidator anlitas som sköter processen, och innan du får ut resten av tillgångarna måste du oftast vänta 7-10 månader. Om aktiekapitalet istället är intakt så går det snabbare och du får ut kapitalet direkt när vi har fått betalt för kostnaderna. Vi förvärvar sedan det vilande bolaget som andra kan köpa.

 

2. Sälj ett skuldfritt bolag utan kostnader

 

Om du istället funderar på att överlåta aktiebolaget till en köpare, slipper du stå för kostnader och avgifter vilka istället skjuts över på personen som köper. Detta är möjligt om ditt företag är skuldfritt. Om det är ett alternativ rekommenderar vi det starkt.

 

3. Alla kostnader läggs på köparen

 

När du står inför beslutet att sälja ditt företag eller att överlåta ditt aktiebolag kan det dyka upp frågor som “Vad kommer det kosta mig?” och “Kommer processen ta för mycket tid?”. Om du vänder dig till oss så slipper du tänka på allt krångel. Istället tar vi över taktpinnen.

Detta behöver vi från dig som vill sälja företag

  • En aktuell resultat- och balansräkning
  • Vad du önskar få ut av företaget

Slipp stå med ett företag som drar onödiga summor

 

Inget är så stressande som att ha ett företag som står och kostar pengar utan att du egentligen kan eller vill arbeta med bolaget. Det sista du vill är att betala ytterligare kostnader för att bli av med ditt aktiebolag, och låter du oss hjälpa dig slipper du just den biten. Kostnaderna står på din framtida köpare och du får tillbaka aktiekapitalet på bara några dagar.

Så förbereder du ditt företag för försäljning

 

Det finns några saker som du kan göra för att förbereda dig inför att överlåta ditt aktiebolag. För det första måste ditt företag vara i gott skick så att du slipper likvidation.

  • Ta bort onödiga kostnader på balansräkningen.
  • Försök att få utgående balanser att vara 0.
    Återbetala alla lån till närstående eller aktieägare.
  • Se till att resultatet överensstämmer med utgående balans.
  • Kontrollera om det finns leverantörer som måste betalas.
  • Du kan göra förändringar i samband med att vi hittar en köpare.

Den sedvanliga kreditkontrollen innan du kan överlåta aktiebolaget

 

 

När du vill sälja bolaget genomför vi en kreditkontroll av bolaget genom UC för att fastställa dess kreditstatus. Om allt ser lovande ut och vi är överens tar vi nästa steg för att hitta en köpare.

 

 

Dokumenthantering utan krångel

 

 

Vi ansvarar för att sammanställa nödvändiga dokument för berörda myndigheter samt att uppdatera adressinformation. Vi fungerar som brobyggare mellan dig, säljaren, och den potentiella köparen.

 

Vi säkerställer att aktiekapitalet är korrekt dokumenterat och infört av köparen innan några handlingar skickas till de berörda myndigheterna.

Spara tid och pengar när du vill sälja aktiebolag


Att sälja ett aktiebolag kan vara krångligt och ta mycket tid om du tar tag i det själv. Du behöver vara noggrann i varje steg. Om du anlitar oss för att hjälpa dig gör vi övergången smidig och processen snabb. Vi hanterar de juridiska, ekonomiska och administrativa delarna åt dig. Istället för att själv försöka förstå komplicerade papper och regler kan du lita på oss för att göra jobbet åt dig.

 

 

 

 

 

 

Vanliga frågor och svar