Vilande aktiebolag

Kom igång med ditt bolag redan samma dag

När du köper ett vilande aktiebolag från oss är det både säkert och tryggt, och du kan komma igång med företaget direkt. Det kan vara svårt om ditt företag inte har några tidigare bokslut som visar att det går bra. Men med ett vilande bolag får du bra bokslut från start, vilket underlättar vid upphandlingar och när du är i kontakt med leverantörer. Priserna och hur mycket aktiekapital det finns kan variera.

Läs mer Kontakta oss

Vad är vilande aktiebolag?

 

Vilande bolag betyder kort och gott att det inte bedrivs någon verksamhet i företaget. Ett vilande bolag är ett registrerat företag som inte för närvarande bedriver någon affärsverksamhet, inte har någon omsättning eller kostnader, och därmed inte genererar några intäkter. Det används ofta för att skydda ett företagsnamn eller för att snabbt kunna starta verksamhet vid ett senare tillfälle utan att behöva gå igenom hela registreringsprocessen från början.


Många väljer att hålla sitt aktiebolag vilande av olika anledningar, som till exempel om de tar en paus från företagandet eller avslutar sin verksamhet. Enligt skattelagstiftningen kan det vara ekonomiskt gynnsamt att inte aktivt driva ett företag som nyligen sålts för en betydande summa, för att på så sätt skjuta upp beskattningen av vinsten. Dessutom krävs det ofta att företagare som vill ansöka om arbetslöshetsersättning sätter sitt företag i vila.

 

 

Du vinner på att anlita Nytt Bolag Nu

 

Nytt Bolag Nu sticker ut från mängden tack vare vår djupa förståelse för våra kunders behov. Vi erbjuder:

 

 • Snabbhet: Kom igång med ditt företag samma dag.
 • Trygghet: Ett vilande aktiebolag från oss innebär en säker och trygg start.
 • Enkelhet: Vår process är utformad för att vara så enkel och smidig som möjligt.

 

 

Våra övriga tjänster

 

 

Vi erbjuder inte bara vilande aktiebolag utan även en rad andra tjänster som kan underlätta din företagsresa. Oavsett om det gäller nybildning av aktiebolag, avveckling eller försäljning av ditt företag finns vi här för dig för att göra processen enkel och snabb.

Fördelarna med vilande aktiebolag

Maggglass icon

Vilande bolag har god kredithistorik

Kreditprövningar av leverantörer går igenom utan problem, vilket oftast leder till att ni får "rätt" prislistor. Upphandlingar har ofta krav på ett antal års positiva bokslut. Med god kredithistorik bakåt kan ni vara med i upphandlingar från dag ett!

Icon note

Vi tar fram de nödvändiga dokumenten

På Nytt Bolag Nu sköter vi alla viktiga dokument för ditt aktiebolag - från ändringsanmälan och bolagsstämma till bolagsordning och köpeavtal. Vi säkerställer att allt är korrekt och i enlighet med lagkrav, så att du kan fokusera på din verksamhet med full trygghet.

Icon kvinna
Vi sköter dialogen med Bolagsverket

Innan ditt företag har slutfört omregistreringsprocessen kan ni ta det lugnt och inte stressa över administrativa uppgifter. Vi tar fullt ansvar för alla nödvändiga åtgärder och kontakter. Vi är här för att göra övergången så smidig och bekymmersfri som möjligt för dig.

Vanliga frågor och svar

Så går det till att köpa aktiebolag i vilande tillstånd

Icon nummer ett

Steg 1

Vi behöver följande uppgifter i en beställning:

 1. Namn och personuppgifter på ledamot och suppleant
 2. Bolagets nya adress
 3. Verksamhetsbeskrivning
 4. Namnförslag
 5. Aktieägare
 6. Firmateckning
Icon nummer två

Steg 2

 Upprättande av dokument:

 • Ändringsanmälan till Bolagsverket.
 • Protokoll från bolagsstämman där besluten dokumenteras.
 • En uppdaterad bolagsordning som speglar bolagets nya struktur och verksamhet.
 • Ett köpeavtal som bekräftar överlåtelsen av bolaget till dig.
 • En faktura för hela processen.

Alla dessa dokument skickas till dig elektroniskt via e-post för granskning och godkännande.

Icon nummer tre

Steg 3

Signering av dokument

När du har granskat och godkänt dokumenten är det dags att signera dem. Köpeavtalet signeras digitalt med BankID eller via en bekräftelse via e-post. Vi ser till att alla dokument sedan elektroniskt skickas in till Bolagsverket och Skatteverket för den officiella registreringen.

Icon nummer fyra

Steg 4

Klart!

När alla dokument är inskickade och godkända av relevanta myndigheter är processen klar. Vi ser till att bolaget registreras korrekt hos Bolagsverket och att ägarförändringar samt eventuella ändringar av SNI-koder genomförs hos Skatteverket. Ditt bolag är nu redo att tas i bruk under din ledning.